NBCC
ActueelVerenigingPuppen/herplaatsingVoor fokkersRegionaalWinkelWedstrijdennieuwsbrief
Aanschaf Bearded Collie
Adressen Bearded Collie fokkers
Dekberichten
Puppen verwacht
Puppen geboren
Herplaatsings-reglement
Info herplaatsing
Herplaatser
Puppen/herplaatsing


Aanschaf Bearded Collie? Informeer vooraf!


BESLUIT VAN HET BESTUUR

Het bestuur van de NBCC heeft besloten dat per 1-5-2016 de DNA afname van de ouderdieren bij de nestcontrole van de Raad van Beheer mag plaatsvinden.
Het resultaat van deze DNA afname dient dan wel nog doorgegeven te worden aan de pupinfo van de NBCC.
Als de DNA gegevens al bekend zijn bij de dekking moet deze meegestuurd worden bij de dekmelding.
Wilt u weten of er pups beschikbaar zijn die voldoen aan de fokvoorwaarden van de Nederlandse Bearded Collie Club? Wilt u andere informatie, neem dan contact op met de pupinfo.


 
Fokker altijd verantwoordelijk

De fokker is altijd verantwoordelijk voor het fokken van elk door hem/haar gefokt nest. Hij/zij wordt geacht te fokken volgens de fokvoorwaarden van de NBCC.
Aan het aanbieden van pups voor pupinfo, kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. De Nederlandse Beared Collie Club heeft alleen een controlerende en voorlichtende rol.  

De pups van
onze fokkers worden met ongeveer 6 á 7 weken gechipt en zijn voorzien van een stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.
Als u een pup bij een fokker wilt reserveren dan is het gebruikelijk handgeld te betalen. Dit om te voorkomen dat de fokker op het laatste moment met een pup blijft zitten en voor de koper om er zeker van te zijn dat de pup ook daadwerkelijk gereserveerd is.

Voordat de pups de moeder mogen verlaten, vanaf acht weken, hebben ze hun eerste enting gehad en zijn ze meerdere malen ontwormd. Bovendien krijgt u bij aankoop van de pup een Europees dierenpaspoort mee. 
De fokker heeft uiteraard de vrijheid om iemand geen pup te verkopen. Overkomt het u, dan zal de fokker dit besluit motiveren. Ook u kunt het aanbod van een fokker afslaan. Laat u dit dan wel tijdig weten zodat de fokker niet als de pups al wat ouder zijn, alsnog op zoek moet naar een geschikte pupkoper.

Het is erg belangrijk dat u wederzijds een plezierig contact hebt en dat u altijd terecht kunt bij de fokker met vragen. Een goede fokker heeft belangstelling voor de ontwikkeling van de pups.

Het is de taak van de fokker een pup tijdens de eerste acht weken van zijn leven goed te socialiseren en kennis te laten maken met het ‘dagelijks leven’ (de stofzuiger, de huisbel, kinderen, de radio, etc.). Het is heel belangrijk, dat pups al tijdens de eerste periode van hun leven dagelijks plezierige ervaringen opdoen met mensen zodat ze zich ‘veilig’ voelen bij mensen. Koop nooit een pup bij een fokker die de pups geïsoleerd heeft laten opgroeien. De kans dat uw pup een achterstand heeft opgelopen in zijn socialisatieproces, welke niet meer (voldoende) is in te halen, is levensgroot. Gestresste, schrikachtige honden kunnen het resultaat zijn.Disclaimer