NBCC
ActueelVerenigingPuppen/herplaatsingVoor fokkersRegionaalWinkelWedstrijdennieuwsbrief
 
nieuwsbrief

 

 


Juli 2014 - Nieuwsbrief nr.  1

Het is alweer een hele tijd geleden dat u onze Nieuwsbrief ontving. Het nieuws dat belangrijk was kon u op onze website lezen of volgen op Facebook.

Gaat u met, of zonder uw Beardie(s) op vakantie? Let u er op dat u de honden bij warmte niet in de auto laat? Al is het buiten zo’n graad of 20 is, het is in de auto al snel warmer.

Ook al is het vakantietijd, het bestuur is nog volop bezig met de voorbereiding van diverse activiteiten. Allereerst, en heel belangrijk, de clubdag op 31 augustus a.s. Deze wordt gehouden bij KC Culemborg,  Middelcoopstraat 71 te Culemborg.

Voor wie is deze dag?  Voor iedereen die een Bearded Collie bezit!

Wat is er die dag allemaal te doen?
Keuringen:
Keuring van jonge honden in de leeftijd van 4 t/m 18 maanden. Deelname aan deze keuring is gratis, tenzij uw fokker geen lid is van de NBCC of uw Beardie komt uit het buitenland. Dan nog mag u meedoen, maar dan vragen wij wel een bijdrage van € 7,50 per hond.
Deze honden worden gekeurd door mevr. Anita van Bussel. Na afloop van de keuring krijgt u het keurverslag mee naar huis.
En wat is het leuk als u daar weer de ouders en broers en zusjes ziet! Dus meldt u hiervoor aan! Dat kan via het inschrijfformulier dat u op onze website ziet.
Inventarisatiekeuring is voor Beardies van 2 en 3 jaar. Deze worden gekeurd door mevr. Erica Bakker. Ook voor hen geldt verder hetzelfde als bovenstaande.
Als deze Beardies aan deze keuring hebben meegedaan, en de uitslag is volgens de fokvoorwaarden, hebben zij aan een deel van de fokvoorwaarden voldaan.
Wedstrijden:
Er wordt gestreden om de titel clubkampioen gehoorzaamheid en - behendigheid. Hiervoor moet u zich inschrijven.
Deze formulieren staan ook op onze website. In het laatste Bearded Collie Nieuws (nr. 3-2014) staat ook meer informatie en
vindt u inschrijfformulieren.

Juist voor beginners is het heel leuk om mee te doen aan de gehoorzaamheidswedstrijd. Aan de beginners worden echt nog niet zulke hoge eisen gesteld, en alleen het meedoen is al reuze spannend.

Aanmelden voor bovenstaande onderdelen kan t/m 15 augustus a.s.


Naast de ‘officiële’ onderdelen van deze dag hebben we een  demonstratie ringtraining georganiseerd. Mocht u nog niet zoveel ervaring hebben, dan kunt u hier, voorafgaand aan de keuring aan deelnemen.  Gedurende de gehele dag is er een ontspanningsprogramma samengesteld.  Jong en oud kunnen hieraan meedoen! Op de dag zelf zijn er aanmeldingsformulieren aanwezig waarop u aan kunt geven aan welke onderdelen u mee wilt doen.
En….. wordt uw hond de kwispelkampioen? 
Een tijdschema over de indeling van deze dag kunt u rond 24 augustus op onze website lezen.

Het Winkeltje is verhuisd naar:
Saskia de Heus            (Let op: niet bereikbaar van 25 juli t/m 18 augustus )
Karolingersweg 142
3962 AL Wijk bij Duurstede
Tel: 0343-460093

Het ‘Winkeltje’ is op deze dag ook aanwezig met beardie-spulletjes, dus u kunt uw voorraad speldjes weer aanvullen!

Aanbieding
En bent u nog geen lid van de NBCC? Dan kunt u vanaf nu en nog op de clubdag zelf, zich aanmelden als lid tegen het speciale tarief van € 7,50 tot eind van dit jaar. (De normale contributie voor heel 2014 bedraagt € 27,30)

Aan het eind van de dag vindt de prijsuitreiking plaats. En krijgen de NBCC leden die 25 jaar (of langer) lid zijn, de herinneringsspeld uitgereikt. Voor zover hun adressen bekend zijn, ontvingen zij inmiddels de uitnodiging hiervoor.
We sluiten de dag af met een koud buffet. U bent in de gelegenheid hieraan deel te nemen. De prijs van het buffet, exclusief drankjes, is € 16,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar betalen € 11,00. U kunt zich hiervoor aanmelden op clubbuffet2014@nederlandsebeardedcollieclub.com (wel opgeven met hoeveel volwassen en/of kinderen u deelneemt) en het verschuldigde bedrag over maken op rekening NL27 INGB 0000 0061 30 t.n.v. NBCC te Zwijndrecht.

Informatief:
Op 13 september 2014,

eveneens in Culemborg, is er een lezing over erfelijke ziektes. Deze lezing is toegankelijk voor NBCC-leden, introducés en belangstellenden. Voor deze lezing wordt een bijdrage gevraagd van € 15,00 voor niet-leden, NBCC-leden betalen voor deze lezing € 12,50. Dit is inclusief een lunch en koffie/thee.
Heeft u vragen of suggesties voor te behandelen onderwerpen, deze kunt u tot 22 augustus aan ons doorgeven.
Aanmelden kan tot 7 september via: fokkersbijeenkomst2014@nederlandsebeardedcollieclub.com
Het verschuldigde bedrag overmaken naar rekening NL27 INGB 0000 0061 30 t.n.v. NBCC te Zwijndrecht.

Kampioensclubmatch
De inschrijving voor de kampioensclubmatch is geopend. Wij houden deze op zondag 9 november in Wijchen.
Het inschrijfformulier is op onze website te vinden.
Wij hopen, net als vorig jaar, op veel inschrijvingen, zodat we beide keurmeesters (de heer K. Young & mevrouw S. Langhorst) kunnen uitnodigen. Inschrijven voor 1 september a.s. levert u € 5,00 korting op het inschrijfgeld op.

                                                             

Het bestuur van de NBCC wenst u een fijne zomer toe en we hopen u op 31 augustus te mogen begroeten.
Tot ziens!

                                                              Zie voor meer informatie altijd:
                                                        www.nederlandsebeardedcollieclub.com
                                                                                Facebook


Nieuwsbrief nr 9, december 2013


Geachte lezer,

 
Het jaar 2013 loopt ten einde. Een periode in het jaar die voor velen gezelligheid en warmte, maar ook extra drukte met zich meebrengt. Op de valreep onze laatste nieuwsbrief van 2013.
 
Wij vragen voor een aantal belangrijke zaken uw aandacht:
25 januari 2014:

De lezing van Mr. Iaria Boissevain over de juridische aspecten en aansprakelijkheid van fokkers en kopers. Zeker voor fokkers is deze lezing belangrijk. Voor het bijwonen van deze belangrijke lezing wordt een bijdrage gevraagd van € 17,50, voor leden van de NBCC is de bijdrage € 12,50. Introduces zijn eveneens van harte welkom.
U moet zich echt hiervoor opgeven en uw aanmelding is pas definitief als ook het verschuldigde bedrag door ons ontvangen is ( NL27INGB0000006130 t.n.v. NBCC te Zwijndrecht) via: lezing2014@nederlandsebeardedcollieclub.com
 

Aan iedereen die deze lezing bijwoont wordt er na afloop een bewijs van deelname uitgereikt.
Op 11 januari 2014 moet zowel uw aanmelding als betaling binnen zijn.
Locatie: Kantine KC Culemborg, Middelcoopstraat 71, Culemborg. Aanvang: 11.00 uur.

25 januari 2014

Na afloop van de lezing is er een nieuwjaarsbijeenkomst voor de leden van de NBCC.
Locatie: Kantine KC Culemborg, Middelcoopstraat 71, Culemborg.
Aanvang: ca. 13.30 uur tot 15.00 uur
Het bestuur zou het bijzonder op prijs stellen u dan te ontmoeten.


Cyno Campus
Cyno Campus verzorgt, zoals bij een aantal van u bekend is, interessante lezingen op velerlei gebied. Als NBCC bieden wij u de service om u daarvoor bij hen aan te melden. Hoe gaat dit in zijn werk?
U geeft aan de NBCC door, naar welke lezing u wilt gaan. U maakt het verschuldigde bedrag aan de NBCC over en wij regelen uw aanmelding.
 
Contributie 2014
Door het aannemen van de begroting van de Raad van Beheer is er een verhoging voor de afdracht voor de leden. Dit bedrag is slechts € 0,30. Wij zijn verplicht om de contributie van de NBCC met dit bedrag te verhogen omdat wij verpliucht zijn dit ook aan de RvB af te dragen. Meer hierover leest u in het BCN dat binnenkort verschijnt en op onze website: www.nederlandsebeardedcollieclub.com
 
Algemene Ledenvergadering 2014
Deze staat geagendeerd voor zaterdag 29 maart 2014. Aanvang 13.30 uur. Voor de agenda en belangrijke stukken: houdt u onze website en berichten op Facebook in de gaten.
Let op: u heeft alleen toegang tot de ALV indien wij uw contributie voor 2014 ontvangen hebben.
Op deze vergadering zullen wij u ook informeren over de kwestie met betrekking tot het gebruik van het logo van de NBCC door de BCVN (Bearded Collie Vereniging Nederland).
 
Startlicenties Cynophilia
Door ontwikkelingen bij Cynophilia is er het een en ander gewijzigd met betrekking tot aanvragen en verlenging van de startlicenties. Ook meer hierover op onze website en op Facebook.

Activiteiten in 2014
Voor 2014 hebben we al plannen gemaakt voor diverse activiteiten. De plannen zijn er al, alleen voor sommige zijn we nog bezig met zoeken naar datum en locatie.
Workshop speuren
Workshop behendigheid en ringtraining
Clubdag, met de keuring van jonge honden, inventarisatiekeuring, wedstrijd voor gehoorzaamheid en de wedstrijd voor behendigheid.
9 november - Kampioensclubmatch

Regio’s
Op zondag 5 januari  as. organiseert Gerda Lugtigheid een Nieuwjaarswandeling op het strand van Rockanje. Als u oude mobieltjes en/of cartridges heeft wordt u verzocht deze bij haar in te leveren. Zie onze website!
De opbrengst gaat naar het

Wat wij heel jammer vinden, is dat het noorden van ons land geen regiomanager heeft. Groningen, Friesland en Drenthe had er al geen, Anita Keuter heeft aangegeven het niet meer te kunnen doen en Alice Slijkhuis staat, zoals zij heeft aangegeven, op non-actief.
In het bestuur hebben we serieus overwogen om met alle regio’s te stoppen, er een andere invulling aan te geven. Mocht u hier een idee over hebben, laat het ons dan weten.
Het zou toch wel heel jammer zijn als we de inzet van de andere regiomanagers om zich in te zetten voor leuke wandelingen voor de NBCC, moeten beëindigen.
 
Maar we hebben het al vaker gezegd: Als lid van een vereniging is er ook de verantwoording van de leden om er een prettige vereniging van te maken. Als we het heel deftig zeggen: uw plicht. En tegenover plicht staat recht: en u heeft er recht op om lid te zijn van zo’n vereniging. Dat kunnen we alleen maar met elkaar realiseren.
 
Bestuur
Ook hier willen we het nogmaals herhalen dat er dringend uitbreiding van het bestuur nodig is. Wie wil….. en durft?

Eindejaarswens
Voor onze viervoeters een hopelijk rustige jaarwisseling. (Laat ze niet alleen en met het uitlaten vooral aangelijnd!)
En natuurlijk heel veel ‘beardiepret’ in het nieuwe jaar. 

Wij wensen u:  

                                                 Fijne Kerstdagen
 
                             en een
 
                   Gelukkig en Voorspoedig 2014

                   Miriam Hamers             Joke van der Linden     Leo Kleinjan
Voorzitter                   Secretaris                   Penningmeester                       


Nieuwsbrief nr 8 augustus/september 2013

Voor velen zit de vakantie er weer en wij hopen dat u terug kunt kijken op een fijne tijd. Er is hopelijk energie opgedaan voor nieuwe activiteiten, cursussen etc….

Clubdag:
Zondag 1 september as. start de NBCC het nieuwe seizoen met de clubdag. Er is veel animo voor deze dag, want er zijn veel inschrijvingen, en dat we daar blij mee zijn spreekt voor zich!
Deze dag wordt gehouden op het terrein van KC Culemborg, Middelcoopstraat 71 te Culemborg.

Ook als u niet ingeschreven hebt, bent u die dag van harte welkom om te komen kijken en zeker de deelnemers die strijden voor de titel clubkampioen behendigheid en - gehoorzaamheid aan te moedigen.

Het lijkt soms zo simpel, maar reken er maar op dat aan wat men hier laat zien, vele uren van intensieve training met de hond aan vooraf is gegaan.

De wedstrijd behendigheid start al om 09.00 uur

Vachtverzorging:
Inmiddels is het aantal deelnemers bereikt, dus u kunt zich hier niet meer voor aanmelden. Waarschijnlijk organiseren we in 2014 weer zo’n workshop als er voldoende belangstelling voor is.

Behendigheid:
Voor de workshop ‘snuffelen aan behendigheid’ kunt u zich nog steeds opgeven.
Deze wordt gehouden op zondag 20 oktober in Exel (gem. Lochem). Een mooie gelegenheid om te kijken of deze tak van hondensport misschien iets voor u is.
Meer informatie vindt u op onze website: www.nederlandsebeardedcollieclub.com.

Raad van Beheer:
De Raad van Beheer geeft een nieuwsbrief uit: Raadar.
Raadar wordt tevens verstuurd aan alle abonnees op de nieuwsbrief die zich via de website hebben aangemeld.
Aanmelden kan via www.raadvanbeheer.nl/nieuwsbrief
Een abonnement is zeker aan te raden, u leest er veel nuttige informatie.

Lid worden van de NBCC
Ontvangt u wel deze nieuwsbrief en u bent geen lid van de NBCC, dan is er nu een speciale aanbieding voor het lidmaatschap. Als u zich tot uiterlijk 15 september 2013 aanmeldt als nieuw lid, dan betaalt u voor de rest van dit jaar slechts  € 7,50 contributie. Geeft u zich samen op met uw partner, dan is het gezinslidmaatschap € 3,75.
U kunt zich via de website aanmelden als lid. Ook bestaat er de mogelijkheid om dat op de clubdag in Culemborg te doen.
Steun van leden is belangrijk, want zonder die steun kunnen wij geen evenementen organiseren, fokkerscursussen geven, lezingen voor leden over belangrijke (gezondheid)artikelen houden en het uitgeven van ons clubblad: Bearded Collie Nieuws.

Oproep
Op dit moment zijn er nog steeds twee vacatures in het bestuur. Hebt u tijd beschikbaar, wilt u dan eens overwegen of een bestuursfunctie in de oudste Bearded Collie club iets voor u is?
Ook voor commissies kunnen we nog ‘helpende’ handen gebruiken en voor de redactie van het Bearded Collie Nieuws zijn we ook nog op zoek naar creatieve mensen.
Informatie hierover wordt graag door het bestuur gegeven.

Agenda:
14 september:    Fokkerscursus – u kunt zich hiervoor nog tot 3 september opgeven. Ook voor niet-fokkers een                 interessante cursus om te volgen.
22 september:    Wandeling Brunssummer Heide
6 oktober:    Dierendag strandwandeling in Rockanje
20 oktober:    Workshop ‘Snuffelen aan behendigheid’ in Exel (Lochem)
10 november    Kampioensclubmatch  - inschrijving is geopend!

Meer informatie over bovenstaande activiteiten vindt u terug op onze website: www.nederlandsebeardedcollieclub.com

Het Bestuur


NIEUWSBRIEF nr. 7 -  juli 2013

Het is alweer een tijd terug dat we een nieuwsbrief  rondgestuurd hebben. Doordat we inmiddels Facebook hebben, en de actualiteiten op onze website ook een deel uitmaken van de communicatie, is een nieuwsbrief vaak achterhaald.

Nu met de komende vakantie willen wij u een fijne zomer toewensen en dat u heerlijk kunt genieten van uw vakantie en daarmee weer energie opdoen voor het nieuwe seizoen.

Het bestuur is in ieder geval (nog) niet met vakantie, maar druk bezig met de voorbereidingen van de activiteiten die er vanaf september weer staan te gebeuren. Onder aan deze brief ziet u de agenda.

 *) De inschrijvingen voor de wedstrijddag op 1 september as. (behendigheid en gehoorzaamheid) staan open. Ook de inschrijvingen voor de jongehondendag (voor honden van 4 – 18 maanden) en de inventarisatie (voor honden vanaf 3 jaar).

Voor zover wij adressen hebben kunnen achterhalen en van de fokkers hebben doorgekregen, zijn de mensen voor de Jongehondendag persoonlijk aangeschreven. Bij de uitnodiging een leuke aanbieding om voor een gereduceerd bedrag het lidmaatschap van de NBCC aan te vragen.

Deze aanbieding is er ook voor niet leden die aan de inventarisatiekeuring meedoen. Aanmeldingsformulieren zijn op de clubdag aanwezig.

 

*) Maar als u komt, Is het misschien ook leuk om u hond, en dan speciaal de jonge honden, in te schrijven voor de gehoorzaamheidswedstrijd. Op onze website (www.nederlandsebeardedcollieclub.com) kunt u het inschrijvingsformulier vinden. Zij kunnen zich aanmelden bij het onderdeel “Junioren”, dus maak gebruik van de inschrijving (tot 15 augustus as.)

Binnenkort kunt u zich via onze website ook aanmelden voor de clubmatch. Het zou fijn zijn als we veel ingeschreven honden en hun bazen kunnen begroeten.

Dit keer hebben we voor iedere ingeschreven hond een heel leuke attentie die u op de clubmatch op kunt halen op vertoon van het keurverslag.

Onderstaand stukje mochten we met toestemming overnemen. Met voor velen nog de vakantiereis in het vooruitzicht misschien nuttig om dit door te lezen. Je hoopt het niet, maar het kan je altijd overkomen.

Nu met dit warme weer is extra zorg voor onze honden ook op zijn plaats. Houd ook hen rustig en zorg voor voldoende water. Honden kunnen moeilijk hun warmte kwijt, dit doen ze door te hijgen en warmte af te geven via hun voetkussentjes.

Dreigt u hond oververhit te raken, zet hem dan op een natte handdoek, sla een natte handdoek om hem heen en indien u dit heeft, kunt u de voetzolen ook koelen met alcoholgel.

Laat ze niet achter in geparkeerde auto’s! De warmte daarin loopt super snel op, en uw hond heeft geen schijn van kans als deze er lang inzit. Het zou niet de eerste of laatste keer zijn, dat de ruiten van uw auto worden ingeslagen als politie of dierenambulance gewaarschuwd zijn.

 

*) Op 14 september organiseert de NBCC weer een fokkerscursus. Aan het eind van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat dat ze nodig hebben om te kunnen fokken volgens de voorwaarden van de NBCC.

Maar wilt u als belangstellende deze dag bijwonen, dan is dat, mits er plaats over is, ook mogelijk. Meer over het aanmelden en de bijzonderheden vindt u op onze website of Faceboek.

Een uitgebreid verhaal ……….Als een rat in de val

Vervoer van honden in auto’s ….. en wat gebeurt er bij een botsing?

Dagelijks worden duizenden en duizenden honden over de weg vervoerd. En honden vinden dat geweldig, ze zijn bijna allemaal dol op auto rijden. En het is ook gezellig om samen met je maatje te rijden, een beetje, 'aanspraak' van je viervoeter is een prima idee als je lange ritten alleen rijdt. En zolang het allemaal goed gaat is er niets aan de hand.

Veel honden worden vervoerd in o.a. die leuke kleine pittige ‘bestelauto’s’, baas voorin –mooie cabine met een glazen ruit in het tussenschot - en de hond vaak in een vliegtuigkennel, achterin.
Spulletjes netjes voor elkaar, grote lade voor alle spullen en daarboven de kennels. Perfect.

Maar. ...hebt u er wel eens nagedacht wat er gaat gebeuren als u van achteren aangereden wordt en de achterdeuren kunnen niet meer open!Om nog maar niet te spreken van kop-staart botsingen.

De hond zit dan echt als een RAT in de val. Aan de bestuurderszijde het tussenschot met glas, zijkanten géén deuren en nu maar hopen dat de auto die er achterop gevlogen is niet in de brand vliegt.

Wat er dan zou kunnen gebeuren hoop je in je slechtste dromen niet en NOOIT mee te maken.

De honden zouden voor je ogen levend verbranden! Een heel serieus punt om over na te denken.

Nachtmerrie

De beelden op televisie die we veel te vaak voorgeschoteld krijgen over kettingbotsingen liet ook uw scribente niet meer los. Aan boord was natuurlijk altijd al een 'lifehammer', maar hoe haal je de honden onder uit de auto in tijden van nood en verschrikking?

Een handige echtgenoot met een heel groot hondenhart boog zich ook over dit probleem want immers‘ voorkomen is beter dan genezen’ en een vluchtweg werd gevonden. Vooropgesteld dat iedere auto anders is, betekent het ook dat er voor ieder model een andere oplossing gezocht zou moeten worden. Maar met beleid en wat sleutelen is een vluchtweg voor onze honden bedenkbaar en haalbaar!

Het zogenaamde “vluchtluik”.

Vluchtluik

Een vluchtluik naar de bestuurderscabine kan in noodgevallen uw honden van een afschuwelijke dood

redden, zodat u niet de rest van uw leven met een schuldgevoel rond loopt, had ik maar..

Of onze Belastingdienst of de RWD het er ook mee eens zijn, weten we niet. Maar alleen al het vervangen van een glazen wand, door een rek van gaas kan een uitkomst zijn. Mits het natuurlijk uitneembaar is en de kennels van de honden bereikbaar. En in de achterzijde van de vliegkennels zit weer geen deur.  Ja, er valt best het een en ander te sleutelen.

Een zorg minder wordt het als een bestelbusje aan de zijkant een deur heeft, dan kan men in noodgevallen tenminste IETS doen.

We zullen het maar niet hebben over de mini personen auto’s, waar de hond geklemd zit tussen de achterbank en de achterdeur. Ik zie ze vaak in ons winkelcentrum staan.  Meestal in de volle zon. De hond kan geen kant op laat staan dat er een bakje water in past.

Als er dan een aanrijding (hoge snelheid is niet eens van toepassing) aan de achterzijde zou gebeuren, dan heb je daar niet al teveel fantasie voor nodig.

Lifehammer

De lifehammer is een onmisbaar item in iedere auto, wel of geen honden aan boord. Doch het kan als er geen andere oplossing is, in ieder geval uw glazen tussenschot te lijf gaan, in tijden van aanrijding en eventuele brandhaarden achter u. Navraag leerde dat een goede Lifehammer met bevestigingsklem voor € 8,00 al te koop is bij de ANWB.

Onze honden zijn een uiterst kostbaar bezit en ook hun veiligheid staat voorop. Want zegt het spreekwoord immers niet “voorkomen is beter dan genezen”?

 Met toestemming overgenomen van: www.hennymschoor.nl

 AGENDA (en meer informatie daarover op onze website (www.nederlandsebeardedcollieclub.com)

datum

Wat

Waar

 1 september

*) Wedstrijddag gehoorzaamheid

KC Culemborg

 1 september

*) Wedstrijddag behendigheid

KC Culemborg

 1 september

Beoordeling Jongehonden (4-18 mnd)

KC Culemborg

 1 september

Inventarisatiekeuring (honden v.a. 3 jaar)

KC Culemborg

14 september

*) Fokkerscursus

KC Culemborg

22 september

Regio 9 (Limburg-Zuid) wandeling Brunssumerheide

 

 6 oktober

Regio 6 West (midden) Dierendag strandwandeling

Rockanje

13 oktober

*) Vachtverzorging: zelf (leren) werken hoe u uw Beardie moet borstelen

Dog Center – Zaltbommel

20 oktober

*) Regio 3 (Oost) Snuffelen aan behendigheid

Exel (Lochem)

 *) Aan deze onderdelen zijn kosten verbonden!

Wij wensen u een fijne vakantie en wij hopen u op een van deze evenementen te mogen begroeten.

                                        Het bestuur van de NBCC

                                         
 


Nieuwsbrief nr 6 2013

Beste nieuwsbrieflezer,

graag vragen wij uw aandacht voor de volgende Bearded Collie. Hij zit in een asiel in België. Aangezien hij niet gechipt was, gaan we er van uit dat hij geen stamboom heeft. Zijn vacht is gedeeltelijk geknipt maar dit groeit uiteraard weer aan. Wie geeft hem een nieuw thuis?


* GEVONDEN TE ZILLEBEKE
GERRY - Bearded Collie - reu
verblijft bij dierenasiel Ieper

Gerry is een heel lieve, speelse aanhankelijke mensvriendelijke, kindvriendelijke en hondvriendelijke Bearded Collie van een jaar of 3 oud die als zwerfhond zonder chip bij ons is terecht gekomen. Hij is gevonden in Zillebeke.
Zijn vacht was bij zijn toekomen een ramp : één al klit maar door de verzorgers zijn de klitten weggekamd en moesten zijn pootjes wel geschoren worden alsook zijn snuit want dat zijn pijnlijke klitten om te verwijderen : het haar groeit wel terug!!!

Een Bearded Collie houdt van zijn thuis maar moet zeker enkele keren per week helemaal doorgekamd worden om die klitten te vermijden.
Hij is geen blaffer.
Hij is gezond en zindelijk
Hij is ondertussen gechipt, gevaccineerd en heeft een Europees paspoort. Ook is hij na het uitkammen van de klitten in bad geweest en geföhnt en dat was helemaal geen probleem.
Het is helemaal geen hond voor een kooi, geen enkele hond trouwens.
Hij kan zitten en af op commando (voor een beloning).
Hij is een speelse actieve hond.
De ideale thuis is een afgesloten tuin, een dagelijkse wandeling, liefde en aandacht en spel, zijn vachtverzorging en een zalig mandje om zalig in te soezen en misschien mensen die het ras wat kennen.
Bij interesse bel naar het asiel tussen 14 en 16u30 op 057/ 21 91 00 of kom naar het asiel iets voor 14u dan is hij nog niet op stap of mail voor meer info naar hdebouvere@yahoo.com (mailto:hdebouvere@yahoo.com) of bel naar 0475/ 32 75 16Het bestuur van de NBCC